1xbet betist supertotobet
Bugun...



Şaban Tat: Elektrikli araç şarj istasyonları denetlenmelidir!

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Tat, elektrikli araç kullanımının artması ile birlikte kullanımı yaygınlaşan ve önemli bir ihtiyaç haline gelen şarj istasyonlarına değindi. Konu ile ilgili yaptığı açıklamada önemli konuların göz ardı edildiğini ve yaşanabilecek risklerin ötesinde güvenlik sorunlarına davetiye çıkarabileceğinin altını çizdi.

facebook-paylas
Tarih: 27-11-2023 12:34

Şaban Tat: Elektrikli araç şarj istasyonları denetlenmelidir!

Başkan Şaban Tat, elektrikli araçların şarj istasyonlarında güvenle ve standartlara uygun şekilde şarj edilmesinin, kullanıcıların can ve mal güvenliği açısından kritik bir konu başlığını oluşturduğun altını çizdi.

İşte açıklamanın tamamı:
"Sayın Basın Mensupları ve Değerli Kamuoyu, Son dönemde elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte şarj istasyonlarının hızla yaygınlaşması önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Ancak, bu hızlı kurulum sürecinde önemli konular göz ardı edilmekte ve yaşanabilecek risklerin ötesinde güvenlik sorunları ortaya çıkmaktadır. Elektrikli araçların şarj istasyonlarında güvenle ve standartlara uygun şekilde şarj edilmesi, kullanıcıların can ve mal güvenliği açısından kritik bir konudur. Bu noktada, hızlı şarj istasyonlarının kurulumunda göz önünde bulundurulması gereken belirli standartlar ve denetim mekanizmaları olmalıdır.

Maalesef, mevcut durumda şarj istasyonlarının kurulumunda standartlara uygunluk ve güvenlik konularında yeterli denetim mekanizmaları bulunmamaktadır. Özellikle, yüksek güce sahip hızlı şarj istasyonlarının kurulumunda yapılan hatalar, ciddi can ve mal kayıplarına neden olabilecek potansiyel riskler barındırmaktadır. Bu istasyonlar güneş ve yağmura maruz bırakılmış ve hiçbir kurulum standarttı olmadan hızla kurulumlarına devam edilmektedir.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak, vatandaşların güvenliği açısından hızlı şarj istasyonlarının kurulumunda belirli kriterlerin ve denetimlerin sağlanmasının önemine vurgu yapmak istiyoruz. Elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması, teknik standartlara uygun, güvenli ve kaliteli şarj imkanlarının sunulmasıyla mümkün olacaktır. Bunun ile ilgili bu istasyonlar bağımsız bir denetim mekanizması tarafından belli periyotlarla kontrolleri sağlanmalıdır.

Bu noktada, tüm paydaşların iş birliği içinde hareket ederek, belirlenen standartlara uygun şekilde şarj istasyonlarının kurulumu ve düzenli kontrollerinin yapılması büyük önem taşımaktadır. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak adına bu adımların acilen atılması gerekmektedir.

Kamuoyunun bu önemli konuda bilinçlenmesi ve gereken tedbirlerin alınması, toplumumuzun ortak sorumluluğudur. Güvenli bir gelecek için standartların belirlenmesi ve denetimlerin düzenli olarak yapılması büyük önem arz etmektedir.

Elektrik Mühendisleri Odası olarak, mesleki birikimimizi toplum yararına kullanma ilkemizden hareketle, ulaşım maliyetlerini düşürmeye, can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara katkı sağlamaya hazır olduğumuzu vurgulayarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere yetkililerin harekete geçmelerini beklediğimizi kamuoyuna duyururuz."







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI