1xbet betist supertotobet
Bugun...



Mavi bayrak için 2024 yılı başvuruları başladı!

2024 Mavi Bayrak başvuruları Alanya Belediyesi’nin yerel sorumluluğunda başladı. Mavi Bayrak başvuru süreci 8 Aralık 2023 tarihinde kadar devam edecek.

facebook-paylas
Tarih: 11-11-2023 15:46

Mavi bayrak için 2024 yılı başvuruları başladı!

Alanya Belediyesi 2023 Mavi Bayrak sezonunu Alanya kent ölçeğinde 68 tesis plajı, 6 halk plajı, 1 engelsiz halk plajı, 3 yat ve 1 marina işletmesi ile tamamladı. Alanya’da gerçekleşen denetimler ve Mavi Bayrak teslim süreçleri ile ilgili olarak Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Koordinatörlüğü ile yapılan istişareler neticesinde, açılan tesisler ve Mavi Bayrak denetimine hazır olan tesis plajlarında denetimler gerçekleştirilerek Mavi Bayrakları 2023 yaz sezonu itibariyle teslim edildi. 2023 sezonunun ardından yeni sezon başvuru süreci başladı.

“MAVİ BAYRAK TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR UNSUR”
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa, “2024 yaz sezonu mavi bayrak başvuruları başlamış durumda. Tüm plaj, marina ve yatların her yıl Mavi Bayrak alabilmek için http://www.mavibayrak.org.tr/ adresi üzerinden online başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular çevre eğitimi, çevre yönetimi, güvenlik, donanım ve hizmetler ile ilgili kriterleri taahhüt eder. Sorumluların başvuru formları ile birlikte yıl içerisinde yapmış oldukları çevre eğitim etkinlikleri ve bilinçlendirme dosyaları, deniz suyu analiz raporları, hassas doğal alan ve çevre bilgilerinin önemli olduğunu ve uluslararası jüri tarafından ele alınacak konuları kapsıyor. Belirlenen tarih aralığında başvuru yaparak bu önemli sertifikanın alınarak turizmde ayırt edici bir üstünlük olarak kullanılması önemli” dedi.

BAŞKAN YÜCEL’DEN MAVİ BAYRAK ÇAĞRISI
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, “Şehrimizin turizm kalitesinin arttırılması ve sürdürülebilir çevre çalışmalarımız için önemli bir gösterge olan Mavi Bayrak programında yerel sorumluluğumuzda Akdeniz bölgesinde en fazla bayrak sayısının Alanya’da olması bizleri mutlu ediyor. 2024 yılında otellerimizi Mavi Bayrak programına kayıt olarak şehrimizdeki sayının daha da arttırılmasına yardımcı olmalarını istiyorum” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ALANYA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI