1xbet betist supertotobet
Bugun...



Gözler o tarihe çevrildi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılışının 6 Şubat’a ertelendiğini belirterek, “Hava durumu yarın tekrar değerlendirilecek ve dönüş planlaması için karar verilecek.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 05-02-2024 14:39

Gözler o tarihe çevrildi!

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecine ilişkin paylaşımda bulunarak, “İnilecek bölgedeki hava durumu, astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüşü için biraz daha beklemeyi gerektiriyor. Dönüş planı, bir gün daha ertelendi. Bir sonraki ayrılma fırsatı 6 Şubat saat 17.00 (Türkiye saati). Dünya’ya varış zamanı 7 Şubat saat 02.25 (Türkiye saati). ISS’ten ayrıldıktan sonra Dünya'ya ulaşmak yaklaşık 9 saat 25 dakika sürecek. Hava durumu yarın tekrar değerlendirilecek ve dönüş planlaması için karar verilecek.” ifadelerini kullandı.

Alper Gezereavcı da sosyal medya adresi X’ten, “Araladığımız yeni dünyanın penceresinden selamlar. Yükselen ay yıldızımızın ışığında, bilim ve keşfin sınırlarını genişletirken, bu anın kıymetini ve sorumluluğunu derinden hissediyorum. Dünyaya dönüş için biraz daha bekleyeceğiz. Bu benzersiz yolculukta edindiğim deneyimlerle, ülkemizin bilim ve teknoloji alanında attığı adımlara değer katmak için ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” paylaşımında bulundu.  







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI