1xbet betist supertotobet
Bugun...



AR-GE genç projecilere kapılarını açtı

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi AR-GE Bölümü, genç zekaları geleceğe hazırlayacak

facebook-paylas
Tarih: 21-12-2023 13:31

AR-GE genç projecilere kapılarını açtı

Genç zekaları keşfedip bilimsel meraklarını beslemeye çalışan Antalya Bilim Merkezi, AR-GE bölümünü genç projecilere açıyor. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerini bir araya getiren bu benzersiz bölüm, geleceğin liderleri ve bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. İlkokuldan üniversite düzeyine kadar fikri, projesi ya da bilim yarışmacısı olanlara bir sınıf ve 3 atölye ayıran Dokumapark’taki merkez, araştırmacıları bilimsel yöntemlerle tanıştırarak, onlara kendi projelerini geliştirme ve uygulama fırsatı sunuyor.

DENEYİM VE MATERYAL DESTEĞİ
Mekatronik Mühendisi Burakcan Doğu ile Biyomedikal Mühendisi Burcu Ateş’in mentorluk yaptığı AR-GE bölümüne gelenlere elektronik deney seti, üç boyutlu yazıcı, CNC router, elektronik devre setleri, matkap tezgahı, küçük torna makineleri kullanılıyor, yardımcı ekipmanlar olarak güç kaynakları ve osiloskop gibi çalışma ekipmanları veriliyor. İnsansız hava araçları, çevre dostu teknolojiler, otonom araçlar, robotik teknolojiler, roket ve uydu teknolojileri, uzay araştırmaları ve sürdürülebilir tarım gibi birçok farklı alanlarda rehberlik yapan Doğu ile Ateş, deneyimlerini paylaşıyor.

BİLİMSEVERLERİ DESTEKLEYECEĞİZ
Genç yetenekleri destekleyen bir eğitim programı sunmanın yanı sıra, öğrencilere laboratuvar deneyimi, sunum becerileri ve takım çalışması gibi kariyerlerini şekillendirecek önemli beceriler kazandırmayı amaçladıklarını açıklayan merkez müdürü Selim Tıraş, “Milli teknoloji hamlesi yolunda Antalya Bilim Merkezi ailesi olarak her zaman bilim severleri gururla destekleyeceğiz. Genç projecilere bilimsel keşiflerde bulunma ve kendi projelerini hayata geçirme imkânı sunarak, Türkiye’nin geleceğine ışık tutacağız. Proje gruplarına disiplinler arası ortamda iş birliği yapma ve yaratıcı çözümler üretme şansı vereceğiz.” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI