1xbet betist supertotobet
Bugun...



Tatlı diye damağınıza kimyasal sokmayın!

Antalya'da gerçek Gaziantep Baklavasını müşterileri ile buluşturan Gazitaş Baklavaları sahibi Coşkun Karataş, piyasada merdiven altı denilen imalatahanelerde yapılan tatlı görünümlü sağlıksız ürünlere dair açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Güncelleme: 22-04-2024 22:48:14 Tarih: 09-04-2024 15:23

Tatlı diye damağınıza kimyasal sokmayın!

Vatandaşın düşen alım gücünü avantaja çevirmek isteyip, tatlı görünümlü baklavaları satan merdiven altı anlayışa dikkat çeken Gazitaş Baklavaları işletme yetkilisi Coşkun Karataş,  tatlı ile ilgili sorularımıza cevap verdi. Karataş, tatlıdan yapılan hilelerin ve alternatif kimyasal maddelerinin insan sağlığını zamanla tehlikeye attığını söyledi.

Gerçek tatlı içeriğinde ne var, merdiven altı imalathanelerde üretilen tatlıların içeriğinde ne var?

Coşkun Karataş:

Öncelikle gerçek Gaziantep Baklavasında gerçek şeker kullanılır. Biz bu konuda asla ödün vermedik. Merdiven altı imalathanelerde kullanılan aspartam gibi yapay tatlandırıcılar ve glikoz şekerinin kansere varan tehlikeler barındırdığı medyada sıkça dile getiriliyor. Bu yüzden baklava gibi açık ürünleri alırken daha dikkatli olmalıyız. Glikoz şurubu kullanılan ürün kendini belli eder. İçeriğindeki madde sebebiyle alıştığınız baklava görüntüsünden çok daha parlak ve açık renkte olur. Yediğinizde midenizde bir yanma hissi bırakır. Doğal şeker ile yapılmayan baklava açık ortamda kolay kolay şekerlenmez ve bozulmaz. Ama insan vücudunu bozar, zarar verir.

Tatlıların içinde şeker dışında hangi sahtekarlıklar yapılıyor?

istanbulbahis sms iptali Coşkun Karataş:

Tatlıların içinde gerçek ceviz yerine ay çekirdeği içi kullanıyorlar. Gerçek Antep fıstığı yerine kabak çekirdeği içi ve yeşil gözükmesi için boya karıştırıyorlar. Gerçek tereyağı yerine kötü yağ kullandıklarında tenekede 3 bin liralık bir fark oluyor. Nişastanın iyi ve kötü olanı arasında 500 lira oynama oluyor. Gerçek fıstık ve bezelye benzeri kimyasal, yeşil boyalı ürünlerle gerçek fıstık arasında net 800 TL. fiyat farkı var. Ayrıca fıstıklı baklava yapmak istediklerinde fıstığın içine kabak çekirdeği içi ve hamur kırığı atıp karıştırıyorlar. Bu şekilde maliyeti düşürüyorlar.

Tatlılarda maliyeti düşüren her hamle ya insan sağlığına zarar verir ya da damak lezzetine ihanettir. Tatlıda şaka olmaz. Gazitaş Baklavaları olarak maliyetten ödün vermeden üretiyor, en az kar ile tatlılarımızı geniş kitlelere ulaştırmaya çalışıyoruz.



Fiyatlarınız ne boyutta. Kıyaslama ile anlatır mısınız!

Coşkun Karataş:

Lara, Konyaaltı gibi bölgelere göre tatlı fiyatlarımız daha aşağıda, Kepez'deki diğer tatlı satan noktalardan ise bir tık yukarıda. Kaliteyi elimizden geldiğince en düşük fiyata vermeye çalışıyoruz. Antalya'yı gerçek tatlı ile buluşturuyoruz. Şuna dikkat çekmek isterim...

Tatlı bir damak zevkidir. Ucuza 5 dilim ve sağlıksız tatlı yerine, 2 dilim gerçek tatlı yemek daha doğru ve sağlıklı olacaktır. Damağınıza kimyasal sokmayın.
İnsanların alım gücünün düştüğü bu yıllarda halkımızı gerçek Gaziantep baklavası ile buluşturmak için karlılığımızdan ödün veriyoruz. Dönem dönem kampanyalar düzenliyoruz.

Vatandaşlarımız instagram üzerinden bizi takip ederlerse, kampanyalı fiyatlarımıza gerçek Antep tatlısını yemiş olurlar. Tüm vatandaşlarımızı Kepez Yıldırım Beyazıt Caddesi ve Soğuktu Mahallesi'ndeki şubelerimize bekliyoruz.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SEKTÖR - FİRMA Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI