1xbet betist supertotobet
Bugun...



Mustafa Erdem, Kemer yangınını meclis gündemine taşıdı

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Antalya’nın Kemer ilçesinde, 23 Temmuz gecesi başlayan orman yangınında, gece görev yapan uçakların olmaması nedeniyle havadan müdahale yapılmamasına ilişkin, Tarım ve Orman Bakanının yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2023 14:28

Mustafa Erdem, Kemer yangınını meclis gündemine taşıdı

Turizmin başkenti Antalya’nın Kemer ilçesinde gece saatlerinde başlayan ve 180 Hektardan fazla alanı etkilediği belirtilen orman yangınına müdahaleyi eleştiren Erdem, yetkililerin açıklamalarına göre yangın söndürme uçaklarının 13. Saatte müdahaleye başladığını söyledi. Gece görüşlü helikopterlerle ise yangının ikinci gününde müdahale edildiği öğrenildi.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem müdahaledeki aksaklıklara ilişkin olarak, “Yangın söndürme uçakları kullanılmayacaksa, yolların kapandığı, karadan müdahalenin zorlaştığı böyle bir yangına müdahale aksayacaksa bu kadar envanter neden var? Madem gece görüşlü helikopterlerimiz vardı bunlar neden ikinci gün devreye girdi? İki gün boyunca neredeydi bu envanter?” diye sordu.

İktidar Felaketlere Karşı Önlem Almıyor
Afetle mücadelede her saniyenin hayati önem taşımakta olduğunun altını çizen Erdem, iktidarın tüm afetlerde olduğu gibi orman yangınlarında da krizi yönetemediğini söyledi.

2021 yazında yine Antalya Manavgat’ ta başlayan ve 7 kişinin yaşamını yitirdiği yangını hatırlatan Antalya Milletvekili Mustafa Erdem sözlerini şöyle sürdürdü; “ O zaman da söyledik. AKP iktidarı krizleri yönetemiyor. O zaman da yangına müdahale edemediler. İsrafta sınır tanımayanlar, yangın söndürme uçağı alamamışlardı. Sonuçta 60 bin hektar alan  yandı, 7 kişi yaşamını yitirdi, 2000’ in üzerinde ev, işyeri zarar gördü. İklim değişikliği, sıcak hava ve farklı rant kaygılarıyla Antalya’ da yangınlar her yıl çıkıyor. Ama  gelin görün ki Akp iktidarı yaşananlardan hiçbir ders çıkarmıyor. Ya uçak sayısı yeterli olmuyor, uçak olsa havanın karanlık olması bahane oluyor. Her yangında bir bahane yaratmak yerine, kriz yönetimi doğru yapılmalıdır.”

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde şunları sordu:
Türkiye genelinde bir orman yangınında yangına müdahale edebilecek personel sayısı nedir? Bu sayının illere göre dağılımı nasıldır?

Türkiye genelindeki orman sayısı ve yangın gözetleme kulesi sayısı nedir?

Antalya’da bulunan orman sayısı ve yangın gözetleme kulesi sayısı nedir?

Türkiye’nin güncel orman yangınlarıyla mücadele hava gücünde toplam kaç ton su taşıma kapasitesine sahip, kaç uçak, insansız hava aracı (İHA) ve helikopter bulunmaktadır? Bu uçak, İHA ve helikopterlerden, ayrı ayrı belirtilmek üzere kaçı bakanlığınızın envanterinde, kaçı rezerv statüsündedir?

29 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla, orman yangınlarıyla mücadele hava gücünde yapılan iyileştirmeler nelerdir?

Antalya ilimiz başta olmak üzere, geçtiğimiz yıllarda yaşanan orman yangınlarında ciddi zarar gören ve risk altındaki illere ilişkin olarak; oluşabilecek yangınları önlemeye yönelik olarak planlanan çalışmalar nelerdir?

Antalya ilimiz başta olmak üzere, geçtiğimiz yıllarda yaşanan orman yangınlarında ciddi zarar gören illere ilişkin olarak,29 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla yapılan onarım çalışmaları nelerdir?

Antalya’da ormanlarımızı tehdit eden imar uygulamalarına karşı alınan önlemler nelerdir?







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KEMER Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI