1xbet betist supertotobet
Bugun...



Mustafa ERDEM: Hızlı müdahale şart!

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, Kemer Göynük’te 4 gündür devam eden ve henüz söndürülemeyen orman yangını alanında incelemelerde bulundu. Erdem, tüm vatandaşlarımızın ve özellikle Antalya halkının kaygıyla izlediği yangın söndürme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alarak, süreci dikkatle izlediğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 28-07-2023 12:18

Mustafa ERDEM: Hızlı müdahale şart!

Yaptığı incelemeler sonrası açıklamalarda da bulunan Antalya Milletvekili Mustafa Erdem şunları kaydetti;
"Kemer İlçemizde pazartesi günü saat 21.00 sıralarında çıkan orman yangını, 4'üncü gününde de sürüyor. Ciğerlerimizi yakan yangını yakından takip ediyoruz. Yangın alanına giderek çalışmaları yakından takip edip, yetkililerden bilgi aldık. Antalya valimiz Ersin Yazıcı yangının ilk gününden itibaren çalışmaları koordine ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü’nden Jandarmamıza; Kemer Belediye Başkanımız Necati Topaloğlu' ndan, itfayecilerimize herkes elinden geleni yapıyor, canla başla çalışıyor. Karadan ve havadan müdahale edilen yangında, şu ana kadar yaklaşık 400 hektara yakın alan zarar gördü. Arazinin sarp kayalık olması nedeniyle karadan müdahale çok zor.

Böyle zor alanlarda çıkan yangınlara hızlı müdahale şart. Daha önce de söylediğimiz gibi havadan hem gündüz, hem de gece görüşlü araçlarla müdahale çok önemli. Konuyu zaten meclis gündemine taşımıştık. Yangınlara karşı bölgede gözetleme kulelerinin arttırılmasını ve gece de kullanılabilen güçlü bir hava filosu kurulmasının önemini defalarca vurguladık.

Şimdi Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce hava karardıktan sonra gece görüşlü 5  helikopterle yapılan müdahaleye; günün ilk ışıklarıyla birlikte 15 helikopterin, 4 uçağın, 66 arazözün ve 297 personelin katılımıyla devam ediliyor.

Bunun yanında Antalya Büyükşehir Belediyesi de çalışmalara 223 personel, 24 arazöz, 22 itfaiye aracı, 7 iş makinesi ve 20 hizmet aracı ile katılıyor. Belediyemiz bölgeye ilk günden itibaren Mobil bir aşevi de kurdu.

Yangının kontrol altına alınması için bölgeye ayrıca Afyonkarahisar, Ankara, Burdur, Karaman, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde ve Isparta'dan itfaiye aracı ve personel desteği de geldi.

Sıcaklığın dayanılmaz bir hal aldığı bu günlerde çalışmaya katılan herkese kolaylıklar diliyor ve teşekkür ediyorum. Beydağı Sahil Milli Parkı bizim ciğerimiz ve doğa harikamızdır. Umarım en kısa sürede yangın söndürelecektir. Bölgeyi takip etmeye devam edeceğim.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI