1xbet betist supertotobet
Bugun...



“Lavanta Bahçesi” tanıtım etkinlikleri başladı

Kemer’e bağlı Gedelme Yaylası’nda Kemer Belediyesi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Nisan ayında ekimi yapılan “mor turizm” olarak bilinen lavanta bahçesine tanıtım etkinlikleri başladı

facebook-paylas
Tarih: 11-07-2023 14:30

“Lavanta Bahçesi” tanıtım etkinlikleri başladı

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Kemer’de turizmi çeşitlendirmek amacıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) destekleriyle geçen sene dikimi yapılan lavanta bahçesine düzenlenen tanıtım gezisine, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile eşi Fikriye Topaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kemer Hizmet Birimi Şube Müdürü Halil Boran, CHP Kemer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sema Özdemir, Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak, Kemer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Derya Baytekin, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Emin Gül’ün eşi Hale Gül ve vatandaşlar katıldı.

700 rakımlı Gedelme Yaylası’nda 2 bin 750 metrekarelik arazi içerinde vatandaşların renkli fotoğraflar çekebilmesi ve bu anı ölümsüzleştirmeleri amacıyla salıncak, oturma alanları, dilek ağacı, eşek maketi, fotoğraf çekim çerçeveleri ve tahterevalliler yerleştirildi.

“Mor turizm” olarak nitelendirilen lavanta bahçesine düzenlenen tanıtım etkinliğine katılanlar, saat 14.00’de Kemer Belediyesi önünden otobüslerle ücretsiz olarak Lavanta Bahçesi’ne taşındı.

Tarihi Gedelme Kalesi ve 2 bin yıllık çınar ağacı ziyareti sonrası lavanta bahçesine ulaşan vatandaşlar, mosmor lavanta çiçeklerinin arasında bol bol fotoğraf ve video çekti.

Belediye Başkanı Topaloğlu ile eşi Fikriye Topaloğlu, lavanta bahçesine yerleştirilen banklarda fotoğraf çektirdi. Tur sonrası açıklama yapan Başkan Topaloğlu, geçen sene Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma sonrasında söz konusu araziyi tarıma elverişli hale getirerek lavanta bahçesine dönüştürdüklerini söyledi.

Topaloğlu, geçen sene 1.300 adet lavanta diktiklerini hatırlatarak, “Geçen sene diktiğimiz lavantalarımızın bu sene keyfini sürüyoruz. Lavantaların dikiminde emeği geçen Kemer’in kadınlarına çok teşekkür ediyorum. Seneye daha güzel olacak. İsteyen herkes ücretsiz olarak burayı ziyaret edebilir. Kemerlilerle her şey daha güzel. İnsanlar burada istedikleri gibi vakit geçirip fotoğraf çekebilecekleri alanlar oluşturduk. Bu tarz projelerimize devam edeceğiz.” dedi.

ABB Kemer Hizmet Birimi Şube Müdürü Halil Boran ise turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla ABB ile Kemer Belediyesi iş birliğince yapılan projenin çok güzel olduğunu belirterek, katkılarından dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ettiğini dile getirdi.

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gencay Kayrak da lavanta çiçekleri hakkında bilgiler katılımcılara bilgiler verdi.

Vatandaşlardan “Lavanta Bahçesi” teşekkürü
Vatandaşlardan Ezgi Beşe, lavanta bahçesini çok beğendiğine dikkat çekerek, “Burası çok güzel olmuş. Halk için güzel bir proje yapılmış. İleride lavantaların da değerlendirilmesi açısından güzel olmuş. Lavanta bahçesini görmek isteyen herkese tavsiye ederim. Emeklerinden dolayı Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Vatandaşlardan Elif Sude Açar, lavanta bahçesini çok beğendiğini belirterek, “Özellikle fotoğraf çekmek için oluşturulan alanlar çok hoşuma gitti. İnsanların burayı mutlaka görmesi gerekiyor. Kemerliler için büyük bir avantaj. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Rahat bir yolculuk sonrası lavanta bahçesine ulaştıklarını ifade eden Meryem Tuncer de lavanta bahçesinde güzel ve keyifli anlar yaşadıklarını kaydetti. Lavanta tanıtım etkinliğine katılmak isteyenler, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri saat 14.00’de Kemer Belediyesi önünden kalkacak olan otobüslerle ücretsiz olarak Lavanta Bahçesine gidebilecek.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI