1xbet betist supertotobet
Bugun...



Kemer’deki orman yangınına müdahale sürüyor

Kemer’de pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yangının bir an önce kontrol altına alınması için herkesin var gücüyle çalıştığını söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 26-07-2023 14:34

Kemer’deki orman yangınına müdahale sürüyor

Göynük Mahallesi Değirmendere mevkiinde geçen gün saat 21.08’de başlayan ve rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangınını söndürme çalışmalarına, binin üzerinde personel karadan, 11 uçak, 22 helikopter ise havadan müdahale ediyor. Havanın kararmasından sonra ise 5 gece görüşlü helikopter yangına müdahale etmeye devam ediyor.

Kemer Belediyesi ise araç ve personelleri ile yangına müdahale etmeye devam ediyor.
Yangının en kısa sürede kontrol altına alınması için tüm imkanları seferber eden Kemer Belediyesi’nin yanı sıra çevre illerden ve komşu belediyelerden de destek gelmeye devam ediyor.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, yangının ilk çıktığı andan itibaren hızlı bir şekilde yangına müdahale edildiğini söyledi.

Yangına orman ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra Kemer Belediye ekiplerinin de arazözlerle ilk müdahalede bulunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Topaloğlu, “Yangının çıktığı alan çok sarp yerde ormanın içine girilebilecek yol yoktu. Bu bizim için büyük sıkıntıydı. Yangın rüzgarın etkisiyle de büyüdü. Karanlık olunca fazla bir müdahale yapılamadı. Dün sabah 06.13’de ilk helikopter geldi. İlerleyen saatlerde de çok sayıda yangın söndürme uçağı ve helikopter yangına havadan müdahale ediyor.” dedi.

Başkan Topaloğlu, havanın çok sıcak olması ve bitki örtüsünün kalın olması yangının söndürülmesine engel olduğunu ifade ederek, “Karadan daha fazla müdahale edilebilmesi için yol açım çalışmaları da yapılıyor. Bütün kamu kurum ve kuruluşları, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kemer Belediyesi, itfaiye, orman, komşu belediyeler ve çeşitli illerden destek gelmeye devam ediyor. Yangının kontrol altına alınması için herkes var gücüyle çalışıyor. İnşallah en kısa sürede söndürürüz.” diye konuştu.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BELEDİYE Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI