1xbet betist supertotobet
Bugun...



Durali Kolpak: “Şehirde ne varsa köylerimizde de olacak”

Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak: “Köy meydanları ve köy pazarları projesi ile kırsal mahalleleri yaşamın merkezi yapacağız. Şehirde ne varsa köylerimizde de olacak.”

facebook-paylas
Güncelleme: 16-03-2024 15:05:47 Tarih: 13-03-2024 16:30

Durali Kolpak: “Şehirde ne varsa köylerimizde de olacak”

Pandemiden sonra kırsal mahallelerine ilginin arttığını belirten Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak  “İnsanlar doğayla iç içe zaman geçirmek için kırsal mahallelere yöneldi. Konyaaltı sadece sahiliyle, deniziyle ilgi odağı değil. Konyaaltı’nda 15 kırsal mahallemiz bulunuyor. Kırsal mahallelerimizde nüfus hareketi arttı. Bu mahallelerimizde ulaşımdan alt yapıya kadar birçok sorunu var. Bu sorunların ivedilikle halledilmesi gerekiyor Şehir merkezlerindeki yol ağı standartlarını köylerimize taşıyacağız” dedi.

KÖY MEYDANLARI PROJESİ
Kırsal mahallelerde birbirinden güzel doğal ve tarihi yapıların bulunduğunu kaydeden Kolpak, “Örneğin Doyran Mahallesi sınırlarında bulunan Sinan Değirmenindeki ahşap tahıl ambarları, adeta zamana meydan okuyor. Hiç çivi kullanmadan yapılan yaklaşık 300 yıllık tarihi mirasımız var. Bu yapıları koruyup turizme kazandıracağız. Köy meydanları ve köy pazarları projesi ile kırsal mahallelere yeni bir soluk getireceğiz. Köylerimizi ziyaret eden turistlerin ve misafirlerin araçlarını park edebilecekleri, köy ürünlerini satın alabilecekleri, yöresel ürün alışverişi yapabilecekleri, sohbet edip hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturacağız. Bu alanlar, özellikle yaz aylarında köylerimize ekonomik katkı sağlayacak” diye konuştu. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI