1xbet betist supertotobet
Bugun...



CHP'li Zeybek: Çok değerimizi kaybettik ama umudumuzu kaybetmedik!

CHP Antalya Milletvekilleri Rafet Zeybek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 07-05-2021 14:58

CHP'li Zeybek: Çok değerimizi kaybettik ama umudumuzu kaybetmedik!

Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı’nda can verenlerin emaneti olduğunun altını çizen CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek şu ifadeleri kullandı:

“MİLLETİN GÖNLÜNDEN ATATÜRK SEVGİSİNİ ATAMADILAR”
“Bizim atalarımız bu ülkeyi, bu cumhuriyeti savaş meydanlarında, canlarını vererek bize emanet ettiler. Biz bu emaneti, bu cumhuriyeti sonuna kadar koruyacağız. Bu nedenle asla umutsuz değiliz. Bu kadar Atatürk karşıtlığı Atatürk’e karşı şeyler yapıldı, onu zayıflatmaya çalıştılar, uğraştılar ama milletin gönlünden Atatürk sevgisini atamadılar, atamayacaklar. Bu millet, Atasını hala saygıyla ve sevgiyle anıyor.”

“MİLLETİMİZ DEMOKRASİ VE ADALETİN KIYMETİNİ BİLİYOR”
Atatürk’ün bu ülke için çok büyük işler yaptığını vurgulayan CHP’li Zeybek, “Atamızı erken kaybetmeseydik belki Türkiye çok daha farklı noktalarda olurdu. Bunun kıymeti bugün de biliniyor ve bizim milletimiz aynı zamanda demokrasinin de kıymetini çok iyi biliyor. Sık sık darbeler yaşadık. Her darbeden sonra demokrasinin kıymetini bu millet biraz daha anladı. Bu milletin adalet duygusu da güçlüdür. Hem dini inanç anlamında hem de toplumsal barış açısından adalet inancı vardır. Adaletli olmayı ister milletimiz. O nedenle kamuoyu yoklamalarında yargıya güven yüzde 21’e düştü. Adalet dağıtılmıyor diye güvenmiyor çünkü vatandaş. Adalet ekmek gibi su gibidir. Vatandaş da adalet istiyor.” dedi.

BİRÇOK DEĞERİMİZİ KAYBETTİK AMA UMUDUMUZU KAYBETMEDİK”
Birçok değerin kaybedildiğini kaydeden CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “Çok değerimizi kaybettik ama umudumuzu kaybetmedik. Demokrasimizi, cumhuriyetimizi, hukukumuzu tekrar biz bu ülkenin ve milletimizin hak ettiği yerlere getireceğiz. Bunu yapmak zorundayız. Yapamazsak eğer savaş meydanlarında ölen 15 yaşındaki atalarımıza borcumuzu ödeyememiş oluruz. Eğer cumhuriyeti koruma ve yükseltme, demokrasiyi, hukuku güçlendirme hedefine ulaşamazsak kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e olan borcumuzu ödeyememiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

"DEMOKRASİYİ VE ÖZGÜRLÜKLERİ BİTİREREK İLERLEYEMEYİZ”
“Bütün halkımıza hangi partiden veya siyasi görüşten, etnik kökenden olursa olsun seslenmek istiyorum. Demokrasimize sahip çıkalım, özgürlüğümüze, hukukumuza, adaletimize sahip çıkalım ve bunları güçlendirelim. Bu ülkeyi kalkındıracaksak, çağdaş uygarlık seviyesine taşıyacaksak bunları güçlendirmek zorundayız. Bunları yıpratarak, demokrasiyi bitirerek, hukuku bitirerek, özgürlükleri yok ederek, düşünce özgürlüğünü yok sayarak hiçbir yere ilerleyemeyiz.”







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI