1xbet betist supertotobet
Bugun...



Bölgenin alanında en büyüğü olan Akdeniz Bilişim Zirvesi düzenlendi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank’ın katılımıyla bu yıl 7’ncisi gerçekleşen Akdeniz Bilişim Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Eğitimden sağlığa, iletişimden enerjiye kadar her sektörde dijital dönüşümü yaşamaktayız. Bu dönüşümü anlamak ve yönetmek, geleceğe liderlik etmek demektir.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 16-12-2023 10:26

Bölgenin alanında en büyüğü olan Akdeniz Bilişim Zirvesi düzenlendi

Akdeniz’in ve Türkiye’nin en büyük bilişim zirvelerinden olan Akdeniz Bilişim Zirvesi’nin bu yıl 7’ncisi düzenlendi. Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen zirveye TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz ve bilişim sektörünün önde gelen isimleri konuşmacı olarak ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ANTALYA’NIN GÖNLÜMÜZDEKİ YERİ HER ZAMAN FARKLI OLMUŞTUR
TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “Antalya’nın bizim gönlümüzdeki yeri her zaman farklı olmuştur. Turizm, tarım ve ticaret alanlarından sonra şimdi yatırım, sanayi, bilim ve teknoloji alanlarındaki gelişmeler ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Hükümetlerimiz, yeni organize sanayi bölgeleri, teknoparklar, Ar-Ge ve tasarım merkezlerini şehrimize kazandırdı. Yakın zamanda Milli Muharip Uçak Ar-Ge ve Tasarım Merkez ile Antalya Bilim Merkezini de şehrimize kazandırdık. BİLİMFEST, Bilim Olimpiyatları Kampları, Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri gibi işlerle her zaman şehrimizde bir araya geldik.” dedi.

BU ZİRVE ÜLKEMİZİN BİLİŞİM HEDEFLERİNE HİZMET EDİYOR
Antalya TEKNOKENT’in çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyleyen Varank “Halihazırda, iki yüzden fazla firmaya ev sahipliği yapan teknokentimiz bölgesel Ar-Ge ekosisteminin önemli bir halkası. Savunmadan yazılıma, turizmden tarıma, gıdadan sağlığa çok farklı sektörlerde faaliyetlerini başarıyla sürdürüyor, yenilikçi girişimlere öncülük ediyor. Bu manada bugün bir araya gelmemize vesile olan Akdeniz Bilişim Zirvesi, ülkemizin bilişim hedeflerine hizmet eden önemli etkinliklerinden bir tanesi. Her sene bilişim dünyasına önderlik eden, yön veren girişimcileri, konuşmacıları davet ederek, öğrencileri, akademisyenleri, yöneticileri, emekçileri bir araya getirerek bilişim alanında farkındalık oluşturuyor, sektörün geleceğine dair perspektif sunuyor. Bu vesileyle Antalya Teknokent çalışanları başta olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

BÜYÜK ÜLKENİN HEDEFLERİ HER ZAMAN BÜYÜK OLUR
Varank, “Ülkemiz, genç nüfusu, gelişen mühendislik ve inovasyon kabiliyetleri, modern teknolojik altyapısı ve dijitalleşen sanayisiyle çok büyük bir ülke. Böyle bir ülkenin hedefleri de her zaman büyük olur. Tabi bir hedef varsa, bu hedefe ulaşacak araçlara da ihtiyaç vardır. İşte bilişim sektörü, ülkemizin hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynayan önemli bir araç, önemli bir sektör. Bilgi ve iletişim teknolojileri, ülkemiz için, insanlık için, ekonomi için, toplumsal dönüşüm için, sürdürülebilirlik için muazzam bir itici güç. Bugün bilişim; eğitimden sağlığa, günlük yaşamdan bilimsel araştırmalara kadar birçok alanda hepimizin hayatını kolaylaştırıyor. Yeni iş modellerini mümkün kılıyor. Rekabetçiliği artırıyor. Girişimcilik potansiyelini yükseltiyor. İstihdam oluşturmada büyük katkı sağlıyor. Sosyal sorunlara çözüm oluyor. Akıllı teknolojilerle enerji tasarrufu sağlayan çevre dostu uygulamaların yaygınlaşmasına aracılık ediyor. Zaten burada birçok konuşmacımız yapacakları sunumlarında bu konudan detaylı biçimde bahsedecek. Burada asıl kritik nokta ülkemizin bilişimdeki potansiyelini ortaya çıkarmak. Girişimcilik ruhunu desteklemek ve gençlerimizi teknolojiye yönlendirmek. Hamdolsun bilhassa son dönemde bilişim alanına yönelik ülkemizde ciddi atılımlar yapıldı.” ifadelerini kullandı. Varank, son 21 yılda yaşanan gelişmelerden, hedeflerden bahsederek sunumunu sonlandırdı.

HER SEKTÖRDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ YAŞAMAKTAYIZ
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Karşımda teknoloji ve bilişimin gücüyle geleceği şekillendirme potansiyeli olan bir topluluk görüyorum. Özellikle bu alana ilgi gösteren sevgili gençlerimizi burada görmek, salonun bu kadar dolu olması beni çok mutlu etti. Çünkü bu bilgi çağında genç kuşağımıza, önceki nesillerden çok daha farklı bir sorumluluk düşüyor. Bilişim ve teknoloji, sadece iş dünyasını değil, aynı zamanda toplumun her alanını etkiliyor. Eğitimden sağlığa, iletişimden enerjiye kadar her sektörde dijital dönüşümü yaşamaktayız. Bu dönüşümü anlamak ve yönetmek, geleceğe liderlik etmek demektir.” dedi.

GÜÇLÜ OLAN SON SÖZÜ SÖYLÜYOR
Dünyada bilişim ve teknolojide önde olan ülkelerin son sözü söylediğinin altını çizen Rektör Özkan, “Bizim de dünyaya söyleyecek sözlerimiz var. Sizlerin de olmalı. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Dünya 5’ten Büyüktür” gerçeğini Birleşmiş Milletler kürsüsünden ilan ediyor. Haklı ve ilkeli duruşumuzu dünyaya daha güçlü anlatabilmemiz için her alanda güçlü olmamız şarttır. Bilişim ve teknoloji geleceğin anahtarıdır. Bu söz gerçek anlamını sizlerin bilişim ve teknoloji alanında atacağınız atılımlarla bulacaktır.” şeklinde konuştu.

TEKNOLOJİYİ İNSANLIK İÇİN KULLANMALIYIZ
İki aydan fazla süredir tüm dünyanın gözleri önünde Filistin’de insanlık dramı yaşandığını belirten Rektör Özkan, “İsrail teknolojik üstünlüğüyle mazlum Filistin halkını acımasızca katlediyor. Oysa teknolojinin insanlık için, iyilik için kullanılması gerekiyor. Bu zalimliklere dur diyebilmek için bilişim ve teknolojiye büyük yatırımlar yapıp her konuda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmalıyız. Bugün devletimiz özellikle savunma sanayi alanında büyük atılımlar yapıyor. Bizler hep birlikte bu atılımları hayatın her alanına yaymalıyız. Bunu yapabilmenin en kısa yolu bilim ve teknolojiden geçiyor.” ifadelerini kullandı.

Bu konuda Zirvenin önemli bir rolü olduğunun altını çizen Rektör Özkan, “İstiyoruz ki, Zirve kapsamında Türkiye’de ve dünyada teknolojinin odağındaki konular, akademik bir bakış açısıyla değerlendirilerek ilgili firma temsilcileri ve teknoloji sektörünün önde gelen isimleri tarafından ele alınsın ve bilişim dünyasının yarınlarına ilham olacak fikirler üretilsin. Teknokentimizin bugün bize bu ortamı çok başarılı bir şekilde sağladığını görüyoruz. Tekrar Teknokent yönetimimiz başta olmak üzere bu zirvenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu zirvenin, yeni başarı hikayeleri için bir başlangıç noktası olmasını diliyorum. Bilişime öncülük edecek gençler neden bu zirveden çıkmasın?” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ TEKNOKENTLERİ ARASINDA
Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz, “7 yılda Türkiye’nin en büyük zirvelerinden biri haline getirdiğimiz Akdeniz Bilişim Zirvesini bu yıl Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anısına “Teknoloji Ve Bilişim Yüzyılı” temasıyla gerçekleştiriyoruz. Antalya Teknokentimizde uzay havacılık, savunma sanayii, bilişim, yazılım, tarım, turizm ve sağlık alanında son yıllarda hayata geçirdiğimiz yeni projelerimizle Türkiye’nin en iyi teknokentleri arasında vizyonumuz ve misyonumuz ile farklı bir yere sahip olmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyor, her alanda başarılı olma iddiamızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

ANTALYA BİR CAZİBE MERKEZİ
Antalya Teknokent’in 102 teknokent arasında 7. Sırada olduğunu söyleyen Yavuz, “365 Bin M²’lik bir alanda yer alan Antalya Teknokent bugün itibariyle yüzde 95 doluluk oranı ve 227 firmasıyla toplamda 968 projeyi bölgede yürütmüş, 300’e yakın proje faaliyeti ile çalışmalarına devam etmektedir. Antalya Teknokentimizde birçok başarılı projeye imza attık. Teknoloji Vadisi Projemiz bunlardan biri. bu proje uluslararası alanda büyük bir proje. teknoloji vadisi projemiz hem yerel girişimcilere önemli olanaklar sağlayan bir cazibe merkezi hem de birçok küresel şirketin operasyonlarını yöneteceği bir merkez olacak.” dedi. Antalya Teknokent’te yaptığı projelerden bahseden Yavuz, “7. Akdeniz Bilişim Zirvesinde Akdeniz Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan başta olmak üzere, firmalarımıza, girişimcilerimize, sponsorlarımıza, destekçilerimize, konuşmacılarımıza ve etkinlikte emeği geçen herkese özellikle de çok kıymetli Antalya Teknokent ekibime ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

YILIN ENLERİ ÖDÜLLERİ VERİLDİ
En Fazla Öğrenci İstihdam Eden Firma Ödülü Talya Bilişim’e, Üniversite Sanayi İş Birliği Ödülü TUSAŞ’a, En Yüksek Ar-Ge Geliri Elde Eden Firma Ödülü San Bilgisayar’a, En İyi Gelişme Gösteren Kuluçka Firması Ödülü Noventech’e, Ar-Ge ve İnovasyon Odaklı Mentörlük Ödülü Ural Telekom’a, En Fazla Ürün-Hizmet Geliştiren Firma Ödülü Kod Yazılım’a, Sağlıkta Yenilikçi Teknoloji Geliştiren Firma Ödülü Babylife’a, Gıda Ve Tarımda Yenilikçi Teknoloji Geliştiren Firma Ödülü Meykon’a, En Yüksek Gelir Elde Eden Kuluçka Firması Ödülü Tork Yazılım’a verildi. Programda konuşmaların ardından zirveye destek verenlere plaketler ve ödüller takdim edildi.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI