1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya OSB'nin teknoloji üssü törenle hizmete açıldı

Antalya OSB Teknopark’ın açılış kurdelesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kesti.

facebook-paylas
Güncelleme: 11-11-2023 19:13:54 Tarih: 20-10-2023 16:07

Antalya OSB'nin teknoloji üssü törenle hizmete açıldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Teknopark’ın resmi açılışı, ATSO, Antalya OSB ve Antalya OSB Teknopark Başkanı Ali Bahar ev sahipliğinde, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, Antalya protokolünün seçkin isimleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Bölge sanayicilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

ANTALYA OSB TEKNOPARK BİR BİNADAN İBARET DEĞİLDİR
Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Bahar, Antalya OSB Teknopark’ın sadece bir binadan ibaret olmadığını belirterek; “Bu, Antalya'nın ve ülkemizin teknolojik ilerlemenin sınırlarını zorlayan bir merkez olacaktır. Teknoparkımız, 40 bin metrekare alan üzerine kurulu olup, 15 bin metrekare kapalı alana sahiptir. Ayrıca, 11 bin metrekarelik münhasır tahsis alanı, girişimcilerimiz için özel çalışma ve araştırma alanları sunmaktadır. Yeni açılmış bir teknopark olmasına rağmen, bu ay sonu itibari ile yüzde 70 doluluk oranına ulaşacak olması, bizlerin ne kadar doğru bir yatırıma karar verdiğimizi de göstermektedir. Burada faaliyet gösteren girişimcilerimiz, yazılım, medikal, mekatronik, nanoteknoloji, ilaç, tarım, enerji, elektronik, sağlık, eğitim gibi birçok farklı alanda Ar-Ge çalışmaları yürütmektedir” dedi.

SADECE İŞ DÜNYASI İÇİN DEĞİL, TÜM TOPLUM İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ
Antalya OSB Teknopark’ın yazılım ağırlıklı bir ekosisteme sahip olmadığını vurgulayan Başkan Ali Bahar; “ yoğunlaşmayı hedefliyoruz. Bu, farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimcilerimiz için eşsiz fırsatlar sunacak ve inovasyonun çeşitliliğini teşvik edecektir. Bölgenin bir teknoloji üssüne dönüştürülmesi için çalışmalar sürdürülmektedir. Öncelikle, bu Teknoparklar, inovasyonun ve girişimciliğin doğduğu merkezlerdir. Burada, geleceğin teknolojileri geliştirilecek, yenilikçi fikirler hayata geçirilecek ve genç yeteneklerin büyümesine olanak tanınacaktır. Bu, sadece iş dünyası için değil, tüm toplum için büyük bir kazanç niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ OLANIN ZİHİNLERDEKİ DUVARIN YIKILMASI
Önemli olanın zihinlerdeki istanbulun tamamına hitap eden web sayfasında, istanbul escort bayan profillerinin tamamı onaylıdır ve gerçek resimlerden oluşmaktadır. duvarın yıkılmasının olduğunun altını çizen Bakan Kacır; "Türkiye ekonomisinin dinamosu bir imalat sanayimiz var. İmalat sanayi ihracatımız 240 milyar doları aştı. Toplam ihracatımız, imalat sanayiinin gücüyle 254 milyar Dolar ile tarihi bir rekor daha kırdı. Ülkemiz, emin adımlarla küresel bir endüstri üssü ve nitelikli yatırımların adresi olmaya devam ediyor. Tabii Türkiye, dünyanın global bir üretim merkezi iken OSB’lerimiz de bu merkezin en kilit aktörleri. OSB’lerimiz Türkiye Yüzyılı vizyonuna ve Milli Teknoloji Hamlemize önemli katkılar sağlayan yapılardan biri. Bu vizyonun mimarı Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi; yatırım, istihdam, üretim ve ihracat ekseninde ekonomimizi büyütmekte kararlıyız. Planlı endüstri ve üretimin tüm dünyada takip edilen bir “Türkiye rol modeli” olan bu yapılar sayesinde, imalat sanayiinde büyük bir kalkınma hikayesi oluşturuyoruz” diye konuştu.

"OSB’LERDE BUGÜN 2.5 MİLYON EMEKÇİ ÇALIŞIYOR"
Son 21 yılda organize sanayi bölgeleri sayısını 192’den 355’e çıkardıklarının altını çizen Bakan Kacır, “OSB alanımız 2 katına çıktı, istihdam tamı tamına 6 kat arttı. Bugün OSB’lerimizde 2,5 milyondan fazla emekçimiz ter döküyor, çalışıyor. Bu rakamın tüm tesislerin faal olmasıyla 3,5 milyona ulaşmasını planlıyoruz. Antalya üretim altyapısının kalbi olan Organize Sanayi Bölgesi de; 735 hektarlık alan üzerinde, 340’ın üzerinde sanayi kuruluşu ve yaklaşık 21 bin kişilik istihdamıyla, Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biri. OSB’de yer alan firmalarımız da; ilaç üretiminden akıllı soğutma cihazlarına, güneş panellerinden elektrikli araç şarj istasyonlarına kadar katma değerli üretimlerine devam etmekteler. Biz Ar-Ge ve inovasyonu, Endüstri ve Organize Sanayi Bölgelerimizden ayrı görmüyoruz. Üniversitelerimizi de endüstriden, iş hayatından ve girişimcilikten uzakta hayal edemiyoruz. Bunları birbirlerine sıkı sıkıya bağlı yapılar olarak görüyoruz. Sanayi ve üniversite ortaklığını kuvvetlendiren en önemli yapılar olan teknoparklarımız, Türkiye’nin bilgi temelli kalkınmasında çok önemli bir rol oynuyor. Teknoparklarımız; katma değerli üretim ve lider teknoloji girişimleri için uygun altyapı ve ağ oluşturma imkanları sunuyor” diye konuştu. Bakan Kacır, Antalya OSB Teknopark’ın 15 bin metrekare kapalı alan ve atölye olanakları ile kentin katma değerli üretim ve yatırımının yanında üniversite-sanayi-teknoloji işbirliği için önemli bir altyapı sunduğunun altını çizdi.

START-UP’LARI ZİYARET ETTİ
Konuşmaların ardından Antalya OSB Teknopark’ın açılış kurdelesi kesen Bakan Kacır, Başkan Ali Bahar ve protokol üyeleri start-upları ziyaret ederek geliştirdikleri ürün ve hizmetler ile ilgili bilgi aldı. 







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI