1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya'nın fethi dev maratonla başlayacak!

Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilecek olan Uluslararası Runtalya Maratonu’nun basın toplantısı, Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Antalya’nın Fethi'nin 817’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 3 Mart tarihinde düzenlenecek olan Fetih Koşusu, maratonun 5’inci etabı olarak start alacak.

facebook-paylas
Tarih: 28-02-2024 16:14

Antalya'nın fethi dev maratonla başlayacak!

Türkiye’nin en önemli ‘Lifestyle’ maraton etkinliklerinden biri olan Uluslararası Runtalya Maratonu’nun Basın Toplantısı, Vali Hulusi Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi. “Runtalya Presented by Fraport TAV 2024 Basın Lansmanı” başlığıyla gerçekleşen toplantıda maratonun, 47 ülkeden yaklaşık 10 binden fazla sporcunun katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi. 5 etaptan oluşan maratonun, bu yıl 7’inci kez kutlanan Antalya’nın Fethi’nin 817’inci Yılı dolayısıyla 5. ve son etabının Fetih Koşusu olarak belirlendiği ifade edildi.

Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Runtalya'nın Basın Toplantısı'nda konuşan Vali Hulusi Şahin, dünya şehri Antalya’nın çok önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapmaya hazırlandığını söyledi. Vali Şahin konuşmasında, Antalya’nın bir kongre şehri olduğuna dikkat çekerek; “1 Mart itibari ile dünya liderlerini Antalya Diplomasi Formunda ağırlayacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle, 15 devlet ve hükümet başkanı ve 400’ün üzerinde devlet bakanlarının katılacağı büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Hemen ardından da 3 Mart’ta bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Runtalya Maratonu'nu gerçekleştireceğiz. Bu maraton, pandemi dönemi de dahil hiç ara vermeden 18 yıldır büyük bir başarı ile yürütüldü. Böylesi kurumsal ve kültürel bir organizasyonun kök salması için yıllar gerekiyor. Runtalya bunu başarmış. Geçen yıl gerçekleştirilen maratonun deprem nedeniyle bütün gelirleri depremzedelere bağışlanmış. Böylesine başarılı ve büyük bir organizasyonda emeği geçenleri kutluyorum..” şeklinde konuştu.

Organizasyona 47 Ülkeden 1600 Yabancı Sporcu Katılacak
Maraton kapsamında gerçekleştirilecek olan Fetih Koşusu etabına da değinen Vali Şahin; “19 yıl önce 450 kişiyle başlayan bu organizasyona, bu yıl 47 ülkeden 1600 yabancı sporcu katılacak. Türkiye’den katılanlarla beraber 10 bin sporcuyu misafir edeceğiz. 5 etaptan oluşan organizasyonun 5’inci Etabı Fetih Koşusu. Antalya'nın Fethi'nin 817'nci yıl dönümü kutlama etkinliklerine Fetih Etabı ile başlayacağız. Organizasyonun bir değerli tarafı ise sivil inisiyatifle başlayıp bu şekilde devam ediyor olması. 56 sivil toplum kuruluşu bu organizasyona destek veriyor.” dedi.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Vali Şahin; “İsim sponsorumuz Fraport TAV Antalya ve tüm sponsorlarımıza bu organizasyona verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Runtalya Basın Lansmanı’na Vali Hulusi Şahin’in yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürkan, İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol, TURSET Project Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, Anatolia Hospital İcra Kurulu Üyesi Dr. Terkan Demir ve basın mensupları katıldı.







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI