1xbet betist supertotobet
Bugun...



Antalya Kültür Sanat’ın yeni söyleşi serisi “Antalya Konuşmaları” başlıyor!

2020-2021 sezonunda objektifini Antalya’nın güncel sorunlarına çeviren Antalya Kültür Sanat, üç salonunda yer alan sergilerin yanı sıra, Antalya Kent İzleme Platformu iş birliği ile düzenlediği “Antalya Konuşmaları” söyleşi serisiyle kentin güncel sorunlarını kent hakkı kavramı üzerinden tartışmayı amaçlıyor.

facebook-paylas
Tarih: 06-05-2021 17:03

 Antalya Kültür Sanat’ın yeni söyleşi serisi “Antalya Konuşmaları” başlıyor!

Çevre, barınma, katılımcılık ve demokrasi, sağlık, kültürel miras, ulaşım, dezavantajlı gruplar, göçmenler gibi temel kent sorunlarını somut örneklerle tartışmayı hedefleyen Antalya Konuşmaları, 9 Mayıs Pazar günü başlayacak ve iki haftada bir pazar günleri saat 14:00-16:00 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

2014 yılında Antalya Barosu içinde yerel sorunlara duyarlı bir grup hukukçunun girişimiyle kurulan ve kısa zamanda şehrin akademisyenleri, mimarları, şehir plancıları, gazetecileri gibi farklı meslek ve uzmanlık alanından çok sayıda gönüllünün katılımıyla genişleyen Antalya Kent İzleme Platformu, kent sorunlarına karşı gerek sivil farkındalık yaratma gerekse sorunların hukuk çerçevesinde halli konularında önemli bir işlev üstleniyor.

9 Mayıs 2021 Pazar günü gerçekleşecek ilk söyleşinin konuğu, Antalya Kent İzleme Platformu sözcüsü Avukat Mustafa Şahin. “Kenti İzlemek” başlıklı bu ilk söyleşi, platformu tanıtmayı ve kenti nasıl izledikleri ve izlettirdiklerini kentlilik bilinci ve kent hakları çerçevesinde tartışmayı amaçlıyor. İzleyen söyleşi başlıkları ise sırayla şöyle:

Antalya ve Çevresi Su Varlığı
Antalya’da Çevre ve Doğa Hakkı İhlalleri
Bir Kent Hakkı Olarak Kültürel Miras, Planlamada Katılım-Antalya Örneği
Antalya Bizlere Arsadan Fazlasını Sunabilirdi
Antalya’nın Perişan Halleri
Kıyı Kullanımları
Yerel Yönetimlerde İşleyiş
Kentsel Yaşamda Hak Mücadelesinin Rolü







Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HABER ARA
HABER ARŞİVİ
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
YUKARI YUKARI