Soğutma İşlemi Sürüyor 17-10-2009 - 00-00-00(17-10-2009 - 00-00-00)


Antalya Liman Başkanı Ramazan Kaplan, yangına denziden römorklarla su atıldığını, tankerlerin soğutulduğunu söyledi

Kaplan, limandaki Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait sahadaki 5 bin tonluk asfalt tankında meydana gelen patlama ve yangının ardından, çevredeki diğer tankların, denizden römorkörlerle su atılarak soğutulduklarını bildirdi.

     Kaplan  yaptığı açıklamada, asfalt tankındaki yangının büyük ölçüde söndürüldüğünü ve soğutma çalışmalarına başlandığını belirterek, yangının deniz kirliliğine yol açmaması için liman içinde bariyerler oluşturulduğunu kaydetti. Kaplan, römorkörlerin, denizden su atarak, diğer tankları soğutmaya devam ettiklerini ifade etti.

     İlk belirlemelere göre yangın ve sonrasında meydana gelen patlamada yaralananların isimleri şöyle: Murat Çeven, Davut Çeven, soyadı belirlenemeyen Ökkeş isimli bir şahıs ile henüz ismi tespit edilemeyen bir kişi.
 
Olay yerinde inceleme yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Rıfkı Aktekin gazetecilere yaptığı açıklamada "Olayda can kaybı yok. Biri ağır olmak üzere 4 yaralı var. Durumu ağır olan yaralı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı." dedi.

Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz da yangın ve patlamalarda ölü olmadığını, biri ağır olmak üzere üç kişinin yaralandığını doğruladı. Yangının Karayolları'na bağlı bir zift tankındaki izolasyon çalışmasından kaynaklandığı yönünde bilgi aldığını ifade eden Kaymakam Yılmaz, tankların boş veya dolu olup olmadığının araştırıldığını söyledi. Yılmaz, yangında ihmalkârlık olup olmadığının araştırıldığını kaydetti.

 



 

"
Bize ilgili Haber yada Yorumdaki hata, istek ve şikatleri bildirebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
E-posta Adresinizi Haber Listemize Ekleyin!