Şoförler Dikkat Bu Haber Size 28-05-2010 - 00-00-00(28-05-2010 - 00-00-00)
Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, kamyon ve otobüs şoförlerine yönelik yeni bir uygulama başlattı. Direksiyon başında yorgun düşen şoförler, 45 dakika süreyle özel bir odada dinlendiriliyor.
Gazipaşa Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği, olası trafik kazalarını önlemek amacıyla bir ilke imza attı.
Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amiri İrfan Yıldız, yaptığı açıklamada, ağır yük taşıyan kamyon ve otobüs sürücülerinin diğer küçük taşıt kullananlara oranla daha çok yoruldukları belirterek,
"Denetimlerimiz sırasında, takograf sayesinde sürücülerin kaç saat yolculuk ettiklerini tespit ediyoruz. Yolculuk limitini aştığı belirlenen sürücülerin yola devam etmesine izin vermiyoruz" dedi.
Kamyon ve otobüs şoförlerinin 4,5 saatte bir 45 dakika dinlenmeleri gerektiğini bildiren Yıldız, "Ayrıca günde 9 saatten fazla araç kullanmaları da yasak. Bu nedenle hizmet binamızda, sürücülere özel dinlenme odası dizayn ettik.
Oda içerisinde banyo, tuvalet, televizyon ve bir kişinin ihtiyaçlarını karşılayabileceği her türlü eşya mevcut. Yorgun şoförler bu özel odada istirahat ediyor. 45 dakika sonra trafiğe yeniden çıkmalarına izin veriyoruz" dedi.
Antalya Burada - Habere Ulaşmanın Anlık Adresi
Antalya'nın Alanya ilçesinde, önceki gün evinden çıkan ve geri dönmeyen Seyit Gazi Dağıstanlı'nın cesedi denizde bulundu.
Antalya'nın Kumluca ilçesindeki trafik kazasında bir kişi öldü, 2 kişi yaralandı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir makine mühendisi, kendini işyerinde elektrik kablosuyla tavana astı.
Antalya'da mermer ustası 24 yaşındaki Özgür G. evdeki ilaçları içip, bileklerini kestikten sonra kendini iple astı.
Antalya'da oturan karı kocanın öz kızlarına ve eve gelen iki kıza yaptıklarına mahkemedeki avukatlar bile dayanamadı.
Her hafta rutin olarak gerçekleştirilen ‘Cuma Buluşmaları’ Antalya’nın gündemini belirlemeye devam ediyor. Kısa bir aradan sonra 26. gerçekleştirilen toplantıya iş, siyaset ve gazeteciler damgasını vurdu.
Antalya ili ve çevresinde, bugün akşam saatlerinden itibaren yağışlı havanın etkili olacağı belirtildi.
Antalya'da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor.
Antalya'da akli dengesinin yerinde olmadığı öne sürülen 32 yaşındaki Erhan İlden, okula giden kız öğrencilere bıçakla saldırdı.
Antalya Gazipaşa'da erkek yeğeni 10 yaşındaki S.E'ye tecavüz ettiği iddia edilen 17 yaşındaki B.E., tutuklandı.
Antalya'da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:
Karataş’tan ilçe derneklerine tepki
Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, Mevcut dernek varken dernek kuran İlçe Müteahhitler Derneği Başkanlarına ateş püskürdü. Çok başlılığın yarar sağlamayacağını söyleyen Karataş, “kendiniz çalar kendiniz oynarsınız” diye seslendi.
Antalya Korkuteli'nde elektrik direğine çarpan otomobildeki iki yaralıya müdahale eden doktoru elektrik çarptı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, memur ve sözleşmeli personeline ek bir protokolle yılda 1250 TL ikramiye müjdesi verdi.
Antalya'nın en büyük kent ormanı Döşemealtı Belediyesi tarafından Düzlerçamı Mahallesi'nde kuruluyor.
Antalya'da nişanlısı Irmak Ecem Özpolat'ın annesi Hatice Özpolat'ın doğum günü partisinden dönen Avukat Emin Murodova'nın (25) kullandığı otomobil aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu elektrik direğine çarptı.
Antalya'da 6 yıl önce 13 yaşındayken babası Osman Y. tarafından, inşaat malzemesi ticareti yapan 54 yaşındaki Yusuf A.'ya sözleşmeyle 5 bin lira karşılığında satılan ve bu kişinin tecavüzüne uğradığı belirtilen 19 yaşındaki E.Y.'nin yaşadıklarını ortaya çıkaran Hüseyin Avni Çöllü İlköğretim Okulu'nda görev yapan 31 yaşındaki 10 yıllık öğretmen ve evli olan Burçe Tuncel'e tebrik yağıyor.
Antalya'da 6 yıl önce 12 yaşındaki kız çocuğunu, sözleşmeyle satın alıp tecavüz etti.
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz ve ikinci çift kol nakli ameliyatlarını gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan, "AK Parti'den adaylık teklifi aldınız mı" sorusuna, "Biraz işin boyutu değişti. Buna gülüyorum. Böyle bir durum yok. İşin magazin boyutuyla hiç ilgilenmek istemiyorum" karşılığını verdi.
Ruhsat sorunu yaşayan Antalya Meltem Halk Pazarı'ndaki dükkanların yıkımı, polis ve zabıta nezaretinde başladı.
Antalya Toprak Koruma Kurulu, Kırcami bölgesinin tarım dışı amaçla kullanılabileceğine karar verdi.
Türkiye'nin ilk "yüz naklini" gerçekleştiren ekip, Mecliste ilgi odağı oldu.
Antalyaspor Kulübü’nün ve camiası için yılan hikayesine dönen arazi sorununun düğümünü, geçtiğimiz günlerde Antalya Milletvekili Menderes Türel çözmüş ve müjdeyi vermişti.Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Mustafa Akaydın bugün yaptığı açıklama ile karara tepki gösterdi.
Otel odasında ölü bulunan Azer Bülbül'ün yapılan otopsisinde, yaklaşık 13 saat önce hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
Antalya'da kayganlaşan yolda kontrolünü kaybeden TIR, karşı yönden gelen otomobile çarptı. Kazada araçta bulunan karı koca hayatını kaybetti.
Antalya'da sahibi olduğu gazinoda çalışan garsonların işe gelmediğini ve başka bir gazinoda işe başladığını öğrenen 42 yaşındaki Burhan Kandemir, yardımcısı Maşallah Erol ile birlikte rakip gazinoyu bastı.
Antalya'da bir çimento fabrikasında döküm işçisi olarak çalışan 46 yaşındaki Seyit Ahmet Yaldız, evinin yatak odasında kendisini tavana asarak intihar etti.
Antalya'da hızlı girdiği kavşakta kontrolden çıkarak devrilen otomobilin sürücüsü 36 yaşındaki Veysel Karagüllü ölürken, 2 kişi yaralandı.
Antalya'da bir genç, randevu verdiği kız arkadaşına pankartlı, konfetili, meşaleli evlilik teklifinde bulundu.
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yüz nakli yapılan Uğur Acar'ın uyandırıldığını ve şu anda ağrıları olduğunu kaydetti. Özkan, Acar'ın elini kaldırarak baş parmağıyla iyi olduğunu işaret ettiğini belirtti.
Konya'nın Seydişehir İlçesi'ndeki 1 Nolu Aile Hekimliği'nde çalışan pratisyen hekim 52 yaşındaki Halil Coşar, ailesiyle birlikte hafta sonu tatilini geçirdiği Antalya'dan dönerken, Serik İlçesi'nde otomobilinin su kanalına yuvarlanması sonucu öldü.
Antalya'da annesiyle yaşayan lise öğrencisi 16 yaşındaki E.A.'nın bir erkek arkadaşı, internet üzerinden görüntülü görüşme yaparken yarı çıplak fotoğrafını çekti ve bazı arkadaşlarıyla paylaştı.
Antalya-Burdur karayolu Çubukbeli mevkiinde cipin uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada, 3 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.




medya - ajans - production