Konyaaltı Bld. İlk Yardıma Koşacak 15-12-2009 - 00-00-00(15-12-2009 - 00-00-00)


Konyaaltı Belediyesi’nden, personele ilk yardım eğitimi.

Konyaaltı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hekimi ve İlkyardım Eğitmeni Dr. Şebnem Boztepe, günlük hayatta meydana gelebilecek kazalarda hasta ve yaralının yaşam şansını arttırmak, oluşabilecek sakatlanmaları önlemek ve  iyileşmeyi kolaylaştırmak için Belediye çalışanlarına ilk yardım eğitimi verdi. 

Boğulma, kanama, yanık, kırık, zehirlenme gibi önemli konularda,  tıbbı malzeme ve ilaç kullanmaksızın 112 Acil Servis çalışanlarının olay yerine gelinceye kadar yapılması gereken tüm ilkyardım müdahaleleri ile suni solunum ve kalp masajı hakkında bilgiler veren Doktor Şebnem Boztepe ,  “Yanlış uygulamalar sonucu maalesef birçok insanımız,  yaşamını yitirmekte veya sakat kalmakta.

Bu eğitimle, çalışma arkadaşlarımıza acil durum karşısında soğukkanlılıklarını koruyarak neler yapmaları gerektiğini öğretiyoruz” dedi.

Zamanında ve doğru yapılan ilkyardım müdahalesinin hayat kurtardığını ifade eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Belediye personelimizin her türlü acil durum karşısında nasıl hareket etmeleri gerektiğini en doğru şekilde öğretmek için uygulamalı eğitim semineri düzenledik. 

Oldukça verimli geçen ilkyardım seminerimize 140 belediye çalışanımız katıldı” diye konuştu



 

"
Bize ilgili Haber yada Yorumdaki hata, istek ve şikatleri bildirebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
E-posta Adresinizi Haber Listemize Ekleyin!