Kemer, Varşova Turizm Fuarı'nda 30-01-2012 - 12-13-16(30-01-2012 - 12-13-16)


Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB); 27 ile 29 Ocak tarihleri arasında Polonya’nın Varşova kentinde düzenlenen Turizm Fuarı'na katılarak Kemer’i başta Polonyalılar olmak üzere fuara gelen tüm ziyaretçilerine tanıttı.

Dünyanın dört bir yanından Kemer ve Bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini duyurmak ve tanıtmak için çalışmalar yapan GATAB, bu amaçla kurduğu Turizm Tanıtım İhtisas Komisyonu öncülüğünde dünyanın en büyük ve en önemli turizm fuarlarına katılmaya devam ediyor.

Polonyalı Turist’in Antalya’ya yoğun ilgisi artıyor…2010 yılı ve 2011 yılında Türkiye’ye gelen Polonyalı turist sayısı giderek artıyor. Geçen yıl Türkiye’ye 486 bin Polonyalı turist gelirken bu sezon bu sayının 500’i aşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye’de de ağırlıklı olarak Antalya’yı tercih eden Polonyalı turistlerin bu sezon Antalya’ya da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Polonyalı turist sayısının giderek artması ve Kemer’i tercih etmelerini sağlamak amacıyla Varşova Turizm Fuarına katılan GATAB, fuar boyunca ziyaretçilere Kemer’i tanıttı. 27-29 Ocak tarihleri arasında Kemer standında katalog ve ilgili broşürlerle bölgenin tanıtımı yapıldı.

Kemer standında her fuarda olduğu gibi broşür, magnet, Kemer DVD’si, nazar boncuğu, Kemer’in bez haritası stant ziyaretçilerine sunuldu.

Fuar ziyaretçilerinin yanı sıra tur operatörlerinin de yoğun ilgi gösterdiği standa gelen katılımcılara Kemer ve bölgesinin elverişli olduğu; eko turizm, sağlık turizmi, inanç ve kültür turizmi, kongre turizmi, yat turizmi, dalış turizmi, spor turizmi, av ve yayla turizmi gibi alternatif turizm çeşitleri hakkında bilgiler verildi. Ayrıca gidilen ülkenin basın mensuplarıyla da tanıtım faaliyetleri kapsamında özel buluşmalar, workshoplar yapıldı.

Ataşe’den iddialı hedefler…

Varşova turizm Ataşesi Kasım Sonkaya da Kemer standını ziyaret etti.  Fuar çalışmaları hakkında bilgi alan Sonkaya; Standın çok başarılı şekilde hazırlandığını ve fuar ziyaretçilerinin beklentilerini fazlasıyla karşıladığını belirtti.

Antalya’ya Polonyalıların giderek ilgi duyduğunu vurgulayan Sonkaya, Antalya, Alanya ve Kemer’in her geçen yıl daha fazla tanındığını ve talebin arttığını ifade etti.

Sonkaya, Antalya’ya yeni sezonda 300 binden fazla Polonyalı turistin gelmesine kesin gözüyle baktığını kaydetti. Bölgenin önemli tur operatörleri ile de birebir görüşmelerin yapıldığı Kemer standında yaz başında Varşova’da özel  ‘work shop’ çalışmalarının yapılabileceği de hedeflendi.


“ Her Fuar Kendi İçinde Çok Önemli…”
Kemer başta olmak üzere tüm Güney Antalya Bölgesi’nin dünyanın sayılı turizm destinasyonları arasında olduğuna vurgu yapan GATAB Başkanı Yusuf Üras;  Varşova Turizm Fuarı’nda alternatif turizmlerle öp plana çıkılmaya çalışıldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Her fuarın kendi içinde dinamikleri ve özellikleri var. Hedefimiz, her fuarda Kemer’in alternatif turizmde cazibe merkezi olduğunu göstermek.

Bu nedenle uluslar arası olan bu turizm fuarlı çok önemli. Ancak bu çalışmalarla dünyanın ilgisini çeker ve turizm sezonu uzatabiliriz.” dedi.


GATAB’ın tanıtım faaliyetlerinin devam ettiğini ve 2012 yılında daha pek çok fuara katılım gösterileceğini de hatırlatan Başkan Üras sözlerini şöyle noktaladı: “Kemer’e nitelikli turist gelmesini sağlamak adına GATAB, 2012 yılı içinde Almanya(Sttutgart- Münih) başta olmak üzere İstanbul( EMİTT), Moskova(Mitt), Kiev ( Uitt) gibi daha pek çok uluslar arası turizm fuarına katılarak bölgesinin tanıtımını gerçekleştirecek.

Güney Antalya Bölgesi’ni turizm profesyonellerinin uluslararası buluşma platformu olan ve olmazsa olmaz denilen bu fuarlarda en iyi şekilde tanıtarak dünyanın her yerinden turist çekmeyi hedefliyoruz” dedi.



 

"
Bize ilgili Haber yada Yorumdaki hata, istek ve şikatleri bildirebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
E-posta Adresinizi Haber Listemize Ekleyin!