İlter Terzioğlu 22 hibrit istasyonu açıkladı 06-08-2010 - 00-00-00(06-08-2010 - 00-00-00)


Güneş ve rüzgâr enerjisini kullanarak hibrit denilen teknolojik 22 hibrit baz istasyonundan 10 tanesi Antalya'da.

Enerji tasarrufu konusunda önemli bir yenilik olan çevre dostu yatırımlardan 10 tanesini Antalya'ya yapan Turkcell, 22 olan hibrit baz istasyonu sayını artırmayı hedefliyor.

Türkiye'nin önde gelen iletişim ve teknoloji şirketlerinden Turkcell’in, GSM kulelerinde güneş veya rüzgârdan enerji elde edilmesini öngören projesini uygulamaya koyduğu bildirildi.

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Antalya'da düzenlediği toplantıda, Turkcell’in dünyada bir ilki gerçekleştirerek GSM kulelerinde rüzgar türbini kullanılması projesini hayata geçirdiğini belirtti.


Rüzgar ve güneş enerjisiyle çalışan kuleler sayesinde hem enerji tasarrufu hem de kullanıcılara kesintisiz hizmet sağlandığına işaret eden Terzi oğlu, ülke genelinde toplam 217 noktadaki
GSM kulelerine rüzgar veya güneşten enerji elde eden sistemler kurulduğunu anlattı.

Terzi oğlu, bunlardan 10'unun
Akdeniz'de bulunduğuna dikkati çekerek, 'Kulelere yerleştirilen rüzgar türbini ya da güneş enerjisi panelleriyle, bir taraftan enerji tasarrufu sağlanırken, diğer taraftan da kullanıcılara kesintisiz iletişim hizmeti sunulmasına başlandı' dedi.

GSM kulelerinde, sürdürülebilir doğal kaynaklardan enerji elde edilmesini öngören projenin, tamamen, kurumda çalışan mühendislerin bilgi birikimiyle hayata geçirildiğini ifade eden Terzi oğlu, projenin başarıyla sonuçlanmasının ardından, aynı yöntemle uygulamaya konulacak baz istasyonları sayısının hızla artırılacağını kaydetti.


Terzi oğlu, bu çerçevede
Türkcell’in yılsonuna kadar çevre dostu alternatif enerji kaynaklarından yararlanmayı öngören sistemler için 5 milyon
Dolar yatırım yapacağını bildirdi.


Turkcell’in
şu anda baz istasyonlarında alternatif enerji kaynakları ile ürettiği elektrik enerjisi ile yılda ortalama 300 evin yıllık elektrik tüketimini karşılayacak miktarda tasarruf sağlandığına işaret eden Terzi oğlu, şu bilgileri verdi:

'Baz istasyonlarında hayata geçirdiğimiz diğer tasarruf yöntemleriyle de ilk yıl 10,7 milyon kWh enerji tasarrufu bekliyoruz. Bu miktar, dört kişilik bir ailenin 46 bin 521 günlük, yani tam 127 yıllık elektrik tüketimine eşit.

Turkcell olarak teknolojideki liderliğimizi çevre dostu çözümler üretmek için kullanıyor ve dünyada ilklere imza atmaya devam ediyoruz.'



 

"
Bize ilgili Haber yada Yorumdaki hata, istek ve şikatleri bildirebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
E-posta Adresinizi Haber Listemize Ekleyin!