Antalyalılar Ramazan’da Sunay Akın’a doydu 04-09-2010 - 00-00-00(04-09-2010 - 00-00-00)


Ramazan Eğlenceleri kapsamında 4 kez Antalyalılarla buluşan sanatçı-yazar Sunay Akın, son gösterisinde seyircileri geçmişe sürükledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın, Penta Organizasyon işbirliğiyle Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Ramazan Eğlenceleri devam ediyor.

Eğlenceler kapsamında Ramazan süresince her hafta cuma akşamları “Mahya Işıkları” gösterisiyle Antalyalılara hoş zaman geçirten Sunay Akın, son gösterisinde yine seyirciyi büyüledi.

Tarihte yaşananları farklı bir bakış açısı ve kendine has üslubuyla anlatan Akın, adeta izleyenleri o günlere tekrar götürdü. Son gösterisinde Osmanlı tarihinin Lale Dönemi’ni anlatan Sunay Akın, bu devrin çok doğru bilinmediğini, birçok büyük icadın bu devirde yapıldığını kaydetti.

Dünya tarihinde denizaltının ne olduğu bilinmezken, Hazerfen İbrahim Efendi’nin Lale Devri padişahı 3. Ahmet için amatör bir denizaltı yaptığını belirten Sunay Akın, ancak tarihimizdeki bu gibi önemli gelişmelerin görmezden gelindiğini belirtti.


Sunay Akın, Fatih Sultan Mehmet’in dönemini de seyirciyle farklı bir açıdan anlattı. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul feth etmesinde hayallerinin büyük rol oynadığını dile getiren Akın, “Tarihi tarih yapan hayal gücüdür.

Asıl olan hayallerdir. Her şeyinizi alabilirler ama hayallerinizi almalarına izin vermeyin” dedi.


Çok sayıda Antalyalının izlediği sanatçı, kendisini vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın’a teşekkür etti.



 

"
Bize ilgili Haber yada Yorumdaki hata, istek ve şikatleri bildirebilirsiniz.
En Çok Okunan Haberler
E-posta Adresinizi Haber Listemize Ekleyin!