Antalya Atatürk caddesi 14 Şubat’ta açılıyor 01-02-2012 - 12-40-21(01-02-2012 - 12-40-21)
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ni güzelleştirme çalışmaları tamamlandı. Caddenin resmi açılışı, hava koşulları uygun olursa 14 Şubat’ta yapılacak.
Antalya’nın caddelerini güzelleştirme çalışmaları kapsamında Atatürk Caddesi’ndeki çalışmalar tamamlandı. Caddenin altyapısı yenilenirken, kaldırımlar doğal taşlarla kaplandı.
Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, TEDAŞ ve Telekom ile koordineli çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bölgenin içme suyu ve atıksu bağlantılarını yenilerken, doğu yönündeki kaldırımın parke taşları sökülerek 10 santimetre kalınlığında hasır beton döktü.
Eski parke taşlarının yerine daha şık ve kullanışlı olan kaş beji ve afyon beyazı mermer döşendi. Görme engellilerin tek başlarına bastonlarıyla yürüyebileceği oluklu takip taşları yapılırken, fiziksel engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle kaldırıma rahatlıkla çıkabilecekleri rampalar inşa edildi.
BULUTSUZLUK ÖZLEMİ KONSERİ VAR
Caddenin çeşitli noktalarına temalı heykeller yerleştirildi. Caddenin ortasında akan arık da yenilendi. Yağmursuyu kanalı olarak kullanılan mevcut arığın yer yer açık olan kısımlarının üstü kapatılarak üzerine prekast betonarmeden yapay bir arık inşa edildi.
Işıklandırması da yenilenen cadde, çok beğenilen Işıklar Caddesi’yle bütünleşmiş oldu. Caddenin resmi açılışı hava koşullarının uygun olması halinde 14 Şubat Salı günü saat 17.00’de görkemli bir törenle gerçekleştirilecek. Bulutsuzluk Özlemi Grubu, cadde açılışının ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde konser verecek.
SIRA GÜLLÜK CADDESİ’NDE
Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Antalya’yı Cadde Cadde Güzelleştiriyoruz” projesi kapsamında Işıklar, Konyaaltı, Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp, Mehmet Akif ve Atatürk caddelerini modern bir hale getirdi.
Cadde güzelleştirme sırasında ise Güllük Caddesi var. Güllük Caddesi’ndeki çalışmaların Mayıs ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.
VATANDAŞLAR MEMNUN
Atatürk Caddesi’nin yeni halini beğenen cadde esnafı ve vatandaşlardan bazılarının görüşleri ise şöyle:
Özdemir Yazıcı: Atatürk Caddesi yeni yapılan düzenlemenin ardından çok güzel olmuş. Eskiden yollar bozuktu, yürümekte zorlanıyorduk. Kaldırımda şimdi yürümesi çok daha rahat. Caddenin düzenlenmesine sevindik, arıkların yapılması eski Antalya görüntülerini andırmış.
Cihangir Erdoğan: Ben uzun zamandır Atatürk Caddesi’nde yürümüyordum. Harika bir cadde olmuş, özellikle arıkları çok beğendim. Cadde düzenlemesi kapsamında kaldırıma yeni yapılan heykellerle güzel bir görüntü oluşturulmuş.
Nihat Bal: Ben Antalya’ya Rize’den geliyorum. Antalya çok güzel bir şehir olmuş. Bu caddelerin yeni yapıldığını arkadaşım bana söyledi. Yapanlara, emeği geçenlere teşekkür etmek gerekir.
Antalya Burada - Habere Ulaşmanın Anlık Adresi
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Teğmen Ahmet Tarım'ın Antalya'nın Alanya ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Türkiye'nin dördüncü yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın uyandırıldığını söyledi.
Milli Türk Talebe Birliği Antalya Teşkilatı bir bildiri yayınlayarak Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığını Duman Konseri nedeniyle kınadı.
Antalya'nın doğu ilçeleri başta olmak üzere Antalya, Isparta, Burdur çevrelerinde dün gece etkili olan sağanak yağış ve fırtına, Antalya kent merkezinde can aldı.
'Recep İvedik-2' filminde geçen "Ekinler boy göstermeden kör buzağı topallamaz" lafının sınav sorusu olması Şahan Gökbakar'ı bile şaşırttı: Bu da oldu ya!
Antalya Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nün, Kırcami bölgesinde imar planı yapılmasına yönelik 'Kamu Yararı Kararı' talebini içeren yazısının kendilerine ulaşmadığını duyurdu.
Akdeniz Üniversitesi’nde Haziran ayında yapılacak rektörlük seçiminde aday olan Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Basım, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ı makamında ziyaret etti.
Atilla Kavdır'ın ailesi: 'Bize tuzak kurdular, ameliyat için Atilla'ya baskı yaptı'
Antalya CHP Muratpaşa ilçe teşkilatı üyesi Canip Can istifa etti. Canip Can istifa açıklamasında " gördüğüm lüzum üzerine parti üyeliğinden istifa ediyorum" dedi.
Batı Akdeniz Japonya'da tanıtıldı.
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde oturan Mehmet Coşkun, istimlak bedeli ödenmeden yapılan Kahyalar Belde yolunun tapulu arazisinin içinden geçtiğini iddia ederek trafiğe kapattı.
Antalya'da evli ve 3 çocuk babası İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü 47 yaşındaki C.B.'nin iddiaya göre iki yıldır birlikte yaşadığı öğretmen 40 yaşındaki A.A., ilişkilerini öğrenen müdürün arkadaşı R.E.tarafından dövüldüğünü söyleyerek şikayet etti.
Korkuteli Antalya karayolunda, aşırı hız ve yolun kaygan olması sebebiyle meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.
Antalya'nın merkez Kepez İlçesi sınırlarındaki ormanlık alanda bir kadın cesedi bulundu. Yapılan incelemede kadının yaklaşık bir hafta önce öldürülmüş olabileceği belirtildi.
Antalya'da 12 ,14 ve 15 Mayıs tarihlerinde bazı ilçelerde elektrik kesintisi uygulanacak.
Antalya'da da Galatasaray taraftarı şampiyonluğu coşku ile kutladı.
Antalya- Kemer karayolunda bu sabah meydana gelen kazada otel çalışanlarını taşıyan otobüs devrildi, 3'ü ağır 16 kişi yaralandı.
CHP Antalya İl Başkan Adayı Devrim Kök İl başkanlığı önünde miting gibi aday adaylığı açıklaması yaptı.
Eski sevgilisine tecavüz ettiği görüntüleri internete koyan sapık yakalanmadığı gibi görüntüler yine internete düştü.
Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, sınıf öğretmeni 40 yaşındaki A.A.'nın, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü 47 yaşındaki C.B.ile ilişkisini öğrenen müdürün arkadaşı R.E.tarafından dövülmesine yönelik inceleme başlattı.
Antalya'da 2.05 promil alkollü olduğu belirlenen sürücünün kullandığı otomobil takla attı. Bir alkollü içecek firmasında çalışan sürücü Erkan Kaan, kaldırıldığı hastanede öldü. Kazada 1 kişi de yaralandı.
Antalya'da otomobili ile Yat Limanı'ndan denize uçan bedensel engelli, 51 yaşındaki Ahmet Faruk Öztimur, çevredekilerin büyük çabalarına karşın boğularak öldü.
Antalya'da, maddi sorunları nedeniyle bunalıma girdiği ileri sürülen 36 yaşındaki TIR şoförü, sevgilisinin yanında 7'nci kattan ölüme atladı.
Burdur'da meydana gelen trafik kazasında 1 genç kız hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Antalya'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
Antalya'da, otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu iki kişi yaralandı. Yaralı motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinden geçen bir hemşire kaşıkla yaptı.
Antalya'da intihar etmek için Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin ikinci katına çıkan 17 yaşındaki G.B., ardından kendini boşluğa bıraktı.
Antalya'nın Kemer ilçesinde ormanlık alanda bulunan cesedin Turgay Koçak'a ait olduğu belirlendi.
Antalya Burhanettin Onat Caddesinde meydana gelen trafik kazasında, sürücü Ş.K, kullandığı büyük motorsiklet ile Burhanettin Onat Caddesi'nden Meydan istikametine seyretmekte iken aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine yol kenarındaki elektrik direğine çarptı ve motorsiklet adeta ikiye bölündü.
Avustralya'dan eşi ve 2 çocuğuyla 3 ay önce Antalya'ya gelen ve 8'inci kattaki evlerinden atlayan 31 yaşındaki Ayşegül Tınas'ın cesedi sitenin bahçesinde bulundu. 



medya - ajans - production